Годишнината

...от "А вие знаете ли кой е Инчучуна?", през "Мамо, тате, да бягаме индианци!", до "Фаталната искра на Лулу" и "Калино-ирокезките конфликти покрай хубавата Елена"

Модератор: Black Wolf

Годишнината

Мнениеот Black Wolf » Вто Мар 09, 2010 11:03 am

Ей, хора, утре стават 20 години бе! :mrgreen: Само да напомня...
Аватар
Black Wolf
директор на пау-вауто

Re: Годишнината

Мнениеот DedoTaho » Вто Мар 09, 2010 1:34 pm

Остарехме, байноо, остарехме...а навремето какви годишнини имаше... :мале:
We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children.
Аватар
DedoTaho
член от кръга

Мнениеот Vankata » Вто Мар 09, 2010 6:45 pm

По този повод се качваме събота 13 март, на Ярема. Ще попеем, ще похапнем, ще попушим и надявам се и посмеем. :)
Дали ще се издигна като теб, когато в синева блястяща плуваш...Дали ще се издигна като теб, когато във въздуха танцуваш...
Аватар
Vankata
член от кръга

Мнениеот White Horse » Сря Мар 10, 2010 8:50 am

Честита 20-годишнина на Орловия Кръг! Честит юбилей на всички, които бяха там, в онзи бивш клуб на ОФ в "Мусагеница" на 10-ти март 1990 г. - както и на всички, които дойдоха през следващите години, за да се присъединят към Кръга! Благодаря ви! Дано бъдещето бъде не по-малко красиво и достойно от досега преживяното - и дори по-красиво и по-достойно (особено спрямо последните няколко години)! Дано останем заедно! Дано има кой да ни наследи един ден! И дано Праотците ни се усмихват благославящо! Ахо.
Раят е мястото, където шипковите храсти цъфтят през цялата година.
Аватар
White Horse
вожд

Мнениеот Niawen » Сря Мар 10, 2010 10:15 am

Честити юбилей орловци! Един двайсетгодишен млад мъж винаги гледа напред, с високо вдигната глава пред препятствията и неуморим дух. Той не се бой от нищо, защото е уверен в себе си, вярва в силите си, в мечтите и в старините си. Дано и ние вярваме в себе си и продължаваме напред!

Аз на своята двайсетгодишнина, отрязах част от косите си и оставих на тила си скалповия кичур като знак на благодарност, че съм достигнал тази хубава възраст и като напомняне, че безгрижните години остават назад, а напред ме очакват сериозни битки. Нас също тепърва ни чакат важни битки и се надявам да ги посрещнем с боен дух и решителност.
If my warriors are to fight they are too few; if they are to die they are too many.

Hendrick - Mohawk
Аватар
Niawen
ирокезче

Мнениеот Jiboran » Сря Мар 10, 2010 11:19 am

Денят пак дойде!
Честита Кръгла Годишнина на Кръга! - и то 20 -годишнина!
:ура:
Аватар
Jiboran
член от кръга

Мнениеот cuddly » Сря Мар 10, 2010 1:14 pm

Честит празник, приятели!
Светли пътеки, блясък в очите, крила на мечтите, вдъхновение и топлота във душата желая на всички.
Радвам се, че ви има и че мога да съм част от вас.
:ура: :обич: :ура: :обич: :ура:
~ Hozó nahastlín ~
Аватар
cuddly
голям ентусиаст

Мнениеот dakota » Сря Мар 10, 2010 3:06 pm

Честита Годишнина,приятели! :обич:
Към Старите Кучета:
Пожелавам ви всичко,което сте мечтали и искали за това Общество от момента на създаването му,да се изпълни и да продължи да живее за идните поколения.Бъдете все така силни,мъдри и помагащи! :D
А на по-младите и зелените,ще пожелая да бъдат последователни,да помнят тръпката на първите си стъпки по Червения Път и смело да продължават да учат и да се развиват! :D
Изображение
Аватар
dakota
упорстващ кандидат член

Мнениеот Unchi » Сря Мар 10, 2010 4:58 pm

Здравейте, приятели! Честита 20-годишнина на всички нас - едни от Орловия кръг!
Марианка
Unchi
член от кръга

Мнениеот десика » Сря Мар 10, 2010 6:22 pm

Честита 20-годишнина!
Много от хубавите неща, които искам да ви пожелая, вече ги имате-приятелство, достойнство, сила, мъдрост и благородство, обичта на обичаните от вас хора. Нека се увеличават с всеки изминал ден!Желая ви всичко , което ви прави щастливи, с годините да става все по-здраво и силно! Да празнувате много, много 20-годишни юбилеи и бъдещите ви преживявания да са толкова красиви и достойни, че за вас и вашите дела да се разказват легенди!

И с пожелание да ви чакат хиляди огньове още:

Приятели

Ела, приятелю, и ти вземи си чаша -
и нека за другарството да пием
преди нанякъде отново да запрашим
и пак живота си да преоткрием

Ти помниш как стояхме гологлави
и гледахме света, разстлан в краката
над бездната летяхме, чисти, млади,
закърмени с дъха на планината

Или поемахме нататък, към морето
и брулеше ни вятърът в скалите
и с всеки порив трепваше сърцето
от пръските солени във очите

И диви бяхме, опиянени, горди,
постигнахме тъй много с теб, нали -
нали напук останахме свободни,
нали напук не вярвахме в лъжи...

Да пием, друже, с благодарност топла,
че осмелихме се да си нарочим път -
по него чакат ни огньове още,
които и за други ще горят...

Ти знаеш, накъдето и да тръгнем,
ще стигнем заедно до края на света
и стига ни поне за миг да зърнем
проблясък на поредната зора -

За да се сетим, че покоят е за други,
а нас ни чакат още хиляди съдби
и себе си не мога да изгубя
докато редом с мен пъртина биеш ти.

Алексей Видински
"Научи се да общуваш с дървото,ручея,животното-Това са другите форми на теб самия."
Аватар
десика
голям ентусиаст

Мнениеот tsigahrah » Сря Мар 10, 2010 11:16 pm

Ужас, само как се изтърколиха. :shock:

Помня, когато за първи път присъствах на рожден ден (тогава ни беше 7-ми поред). В една квартира в Надежда 5. Джиба беше с Тахо, а Стела - с Шерифа. Пешо беше в казармата. Пушихме Лулата, рупахме сандвичи с руска салата, слушахме Роби Робертсон. А аз, почти 17-годишният младеж, вярвах, че съм хванал Вакан Танка за шлифера :))) Ехх, липсват ми някои хора сега: Малкият Ванка, Ицо и Боко, Стела, Теа, Диди и Боби, Данаилка, Емо, търновци. Липсва ми младежкият ентусиазъм и импулсивността. Липсват ми женските песни: Облачето, Йони и Аничка. Квартирата в Хиподрума, печката на дърва в Симеоново, таванчето на Ванката и Анита. Луксът просто да отидеш на сбирка и да "хартисаш" да спиш там. Баницата на Облачето неделя сутрин и турското кафе, с което прекарвахме времето чак до обяд. Липсват ми вечерите, когато свирех на флейта преди да заспя и водехме екзистенциални разговори с Явцата до 2 през нощта.
Но спомените са хубави и ме правят по-богат. Кой и какъв ли щях да бъда, ако не се бяхме срещнали?! Духовете са наистина много щедри с мен. Прегръщам ви, приятели!!!
Etho niyohtonhak ne onkwa'nikònra.
Аватар
tsigahrah
ирокезче

Мнениеот heyoka » Чет Мар 11, 2010 1:32 am

Аз нямам много общи спомени с вас, за които да споделя, но не мога да не ви поздравя за юбилея.
20 години!!! :мале: ... 1990г. Бил съм в 6ти клас. 6ти Б :D Голямото междучасие :браво: :mrgreen:
Живи и здрави да сте, всички... имащи нещо общо с това начинание и съхранението му във времето.
Също така и младеща, разбира се, от които зависи много... и които един ден ще поемат щафетата. И един ден, на 100 годишнината, през 2090г., ще ви гледат по снимки и ще ви се възхищават, както ние сега, на историческите личности, които са реализирали добри идеи. :дий:
Възможно е и да греша...
Аватар
heyoka
кандидат член

Мнениеот Ursus » Чет Мар 11, 2010 4:43 am

Честит Рожден Ден на Орловия Кръг и от Острова на Костенурката!!!! Дори далеч от вас, приятели, в мислите и сърцата сме заедно! Горд и щастлив съм, че съм част от Орловия Кръг. Благодаря, че ви има!
Аватар
Ursus
член от кръга

Мнениеот crowwoman » Пет Мар 12, 2010 12:53 am

Честит рожден ден! Радвам се, че ви има и че вече познавам повечето от вас! Желая на Орловия кръг дълъг живот, внуци и правнуци, които да продължат традицията и нека повече хора отворят сърцето си за Червения път!

Изображение
Аватар
crowwoman
все по-любопитен

Мнениеот Old_Death » Пет Апр 23, 2010 8:32 am

Съжалявам за закъснението, но честит ви юбилей. Да сте живи и здрави, да не се откъсвате от мечтите си, а точно обратното със всеки изминал ден да се приближавате още повече.
"Учените са глупави хора, колкото повече научават, толкова повече искат да знаят." - Подиграващият враните
Аватар
Old_Death
кандидат член

Назад към За Орловия Кръг