Ако говорим широко и наедро,то и към която сфера на социланото ни общество да надникнем сякаш "добрите" ще са в пъти по-малко или даже единици в сравнение с тези ,които вероломстват.
В средите на ловците и риболовците няма как да е различно.
Но ако говорим за ловците,какво да кажем за това което се случва в така наречените кланици,през които минават животните,за да консумираме ние месо.На готово,освободени от всякаква съвсест...Нима там убиването на животни да е по-хуманно!?И да не би колачите да са случайно светци?!Е,мотивът е друг, не е "за удоволствие"...
Не съм чак толкова наивна и разбирам разликите за които говориш,White Horse.Даже и не споря!
Само исках да кажа,че всяко правило си има своите изключения,които е важно да се отбележат.
Вижадала съм как един дядо седи цяла нощ с две въдички на язовира.Знам това,защото и ние с Емо висим заедно до него.На сутринта ако е хванал десетина рибки,значи ще има с какво да зарадва бабата.Ако не е хванал нищо,здраве да е! В същото време едни юнаци минават с две лодки,заграждат с мрежи и за един час си тръгват с 200кг.риба.

Други след тях минават с радари,трети залагат винтери и после що нямало риба!

Когато слушам какво е писал 88,оставам с впечатление,че когато говори за "ловец"той е имал в предвид точно това:Човек,който въпреки,че ловува го прави с нужното отношение.Може да са малко останали такива,може би моите познати се нареждат именно сред тези изключения,но все аз държах да ги отбележа.
Останалото няма какво да го коментирам.Това са извращения.