Абе браво, добре звучи! Ще стане типи както изглежда
Значи цената от 4 лв е потвърдена (всъщност 3,6лв без ДДС, - 4,3лв с ДДС)- това е много привлекателно.
Но, дали този брезент е подходящ за дъжд? Знае ли са дали е импрегниран? Ако не е, ще има сериозни проблеми в дъждовно време и човек ще се вайка. Незнам, Бай, брезент може ли да се импрегнира в последствие по някакъв начин?
Ти каква ширина взе на плата? Сега имат само 105см.
А колко квадрата купи? Пресметна ли колко ще тежи това типи - външно платнище + вътрешна стена? (Нали знаеш, че типито има и вътрешна стена) Това си е важно, защото може и на гръб да го носиш.
Този брезент е 480 гр е на м2, вътака му е юта, а е тъкано с памук - тоест не е чист памук.Бамбука наистина е скъп, но незнам какви са алтернативите.
Тези греди за които говориш с каква дължина са? И има ли как толкова дълга греда да се разбичи по този начин? Аз не съм правил типита, но знам че коловете на голямо колкото твоето типи са поне от 6 метра дължина.Това ми се струва трудна задача.
А мартаците които се продават за покриви - с тях трябва да е най-евтино, можеш да имаш голям избор и да си ги харесаш, най-автентично е с тях, така да се каже, понеже са чамови, а и като изсъхнат би трябвало да са леки и сравнително здрави.